DIGITAL YACHT

 

Digital Yacht valmistaa korkealuokkaisia venekäyttöön tarkoitettuja tietokoneita, AIS-laitteita sekä WLAN (Wi-Fi) langattomia tukiasemia


AquaPC venetietokoneet

Venetietokoneiden sähköiset osat on käsitelty suojapinnoitteella, joten ne kestävät veneilyn vaativissa olosuhteissa. Tietokoneet toimivat suoraan 12 voltin jännitteellä ja ovat virrankulutukseltaan erittäin pieniä. Kovalevyt ovat joko tärinäsuojattuja tai SSD-kovalevyjä joissa ei ole lainkaan liikkuvia osia. Tietokone on erittäin pienikokoinen, joten se on helppo asentaa pieneenkin veneeseen. Saatavan kolmena eri versiona joko normaaliin tietokonekäyttöön tai Navigointi-versiona jossa integroitu GPS- sekä AIS-vastaanotin sekä Multimedia-versiona joka toimii veneen viihdekeskuksena.

 

AIS-vastaanottimet ja transponderit

Uutuutena markkinoiden ensimmäinen ja ainoa karttaplotteri jossa sisäänrakennettu AIS-vastaanotin!
Pelkistä AIS-laitteista uutuutena mulllistava antennivastaanotin, jossa antenniosassa integroitu AIS-vastaanotin. Asentaminen ei ole koskaan ollut tämän helpompaa. Kytket vain antennikaapelin johtosarjasta antennivastaanottimen veneen sähköjärjestelmää ja viet AIS-signaalin karttaplotterillesi tai PC:lle. Saatavana myös laaja valikoima koteloituja AIS-vastaanottimia ja transpondereita. AIS-vastaanottimista löytyy uutuutena esimerksi malli jossa integroitu GPS, jossa myös paikkasignaali siirtyy AIS-datan ohella karttaplotterillesi tai tietokoneellesi. Et siis tarvitse erillistä GPS-vastaanotinta järjestelmässäsi. Liitäntämahdollisuus myös suoraan tietokoneen USB-porttiin.

 

WLAN-tukiasemat

Nykyään veneillessäkin kaivataan internet-yhteyttä enemmän ja enemmän. Yhteys muodostetaan normaalisti GSM- tai satelliitiyhteyksin. Digital Yacht tarjoaa nyt veneilijälle myös WLAN-vaihtoehdon, jonka käyttö on usein ilmaista. Useissa satamissahan löytyy tänä päivänä WLAN-linkki, joka kuitenkin toimii verrattain lyhyellä etäisyydellä. Digital Yachtin Hi-Power WLAN-tukiasemalla kytket tietokoneesi langattomasti internetiin jopa mailien päästä.

 

PC-ohjelmistot

Digital Yacht tekee korkealuokkaista SmarterTrack-navigointiohjelmaa, jossa on täydellinen GPS- ja AIS-seuranta. Erikoisuutena ohjelmaan voidaan lukea samoja edullisia Navionics-karttakortteja mukana tulevalla lukijalla, kuin käytetään varsinaisissa karttaplottereissakin. Näin ollen voit käyttää samaa karttakorttia niin PC-sovelluksessasi kuin karttaplotterissakin. Saatavana myös LITE-versio, joka on tarkoitettu pelkästään AIS-maalien seuantaan. Se on päivoitettävissä myös täyteen versioon.