Hybridipropulsiojärjestelmät

WhisperHybrid-järjestelmäHybridipropulsiossa aluksen potkuria pyörittää sähkömoottori, joka saa virtansa omasta akustostaan. Järjestelmä voi olla pelkästään akuston varassa oleva, jolloin akustoa ladataan tarpeen mukaan tarkoitukseen valituilla lataustavoilla. Akuston lataustasoa voidaan myös valvoa automaattisesti liittämällä järjestelmään vaihtuvakierrosnopeuksinen Genverter tai kiinteäkierrosnopeuksinen generaattori.

Saatavana 8-14 metrin aluksiin akselivetoisena teholuokassa 5-12 kW sekä 8.9 kW tehoisena purjenevetolaitteena. myös suuria useamman generaattorin järjestelmiä on saatavana räätälöitynä jopa 500 kW tehoon saakka.

Whisper Saildrive

WhisperDrive 9Sähköinen 8.6 kW propulsiojärjestelmä pursiin jopa 40' asti navigointialueesta riippuen

Erittäin taloudellinen "Permanent Magnet" -sähkömoottori
Purjevenevetolaite 1.93:1 välityksellä
Laadukas 2-lapainen taittolapapotkuri
Käyttöjännite 48 VDC (suositus GEL, AGM tai Li-Ion akut)
Moottorin hallintalaite mukana
Helppohoitoinen ja vesitiivis
Yhdistetään Genverter generaattoin ja akkujen kanssa

 

 

Sähköhybridipropulsiojärjestelmät 25 - 500 kW

Whisper Class J ClassWhisperPower hybridipropulsiojärjestelmät isoihinkin aluksiin

Isompiin jahteihin ja ammattialuksiin Hybrid Power Systems BV on kehittänyt suurempitehoisia järjestelmiä jotka toimivat keskimäärin 600 -750 VDC jännitteellä tai jopa korkeammalla. Nämä järjestelmät tehdään räätälöidysti asiakkaan tarpeiden mukaan teholuokassa 25 kW - 500 kW.

Järjestelmän hienous on siihen liitetty muuttuvalla kierrosluvulla toimiva Genverter ja suurikokoinen akusto, jonka avulla superjahdit voivat liikkua öisin hiljaa pelkän akuston voimalla.

Tästä lähtien superjahtien omistajat voivat vähentää generaattorin käyntiaikaa sekä vähentää päästöjä ja melua, jolloin liikkuminen on entistäkin mukavampaa. Polttoaineenkulutus saadaan vähennettyä jopa yli 30% ja huoltokulut pienennevät selvästi.

Kuvan 40 metrin ja 170 tonnin J-luokan vene "Rainbow" on varustettu täydellisellä WhisperPowerin hybridipropulsiojärjestelmällä