easyTRX2 AIS-lähetin/vastaanotin

easyTRX2Näe ja tule nähdyksi uudella easyTRX2 B-luokan lähettävällä AIS-vastaanottimella ja vältät yhteentörmäyksen merellä.

easyTRX2 vastaanottaa AIS radiosignaaleja joista suurin osa tulee kauppa-aluksilta, mutta lähettävä järjestelmä on yleistynyt nykyään myös vahvasti huvivenepuolella. Nämä signaalit muutetaan NMEA-dataksi jota uusimmat karttaplotterit ja navigointiohjelmat osaavat hyödyntää. B-luokan easyTRX2 myös lähettää oman aluksen AIS-standardin mukaista dynaamista ja staattista dataa siten että myös oma alus näkyy muiden AIS-vastaanottimien käyttäjille.

Ominaisuuksia:
• Uusimman mikroprosessoritekniikan AIS lähetin/vastaanotin (luokka B)
USB-portti tietokoneliitäntään
SD-korttipaikka tallennusta varten
• Täysin viranomaisluokitusten mukainen
• Mukana PC-ohjelmisto laitteen konfigurointia varten. Samaa ohjelmaa voi käyttää myös AIS-tietojen esittämiseen PC:n näytöllä (karttaplotteria tai navigointiohjelmaa ei siis tarvita välttämättä lainkaan)
• Voidaan käyttää myös siten että AIS-laitetta ei ole kytketty lainkaan karttaplotteriin tai tietokoneeseen. Tällöin vain oman aluksesi AIS-datan lähetys tapahtuu ja näyt aina kuitenkin muille aluksille joilla AIS-näyttö.
• Oman alustiedon lähetyksen pikamykistys yhdellä klikkauksella hallintaohjelmassa PC:llä jos et halua tulla nähdyksi muille (vain vastaanotto jää päälle)

easyTRX2 AIS-lähetin/vastaanotin langattomalla tiedonsiirrolla

easyTRX2_WiFiSamat ominaisuudet kuin easyTRX2 lähetin/vastaanottimessa lisättynä langattomalla AIS-datan siirrolla myös mobiililaitteissiin

Kytke lähettävä AIS sekä kiinteästi merilaitteisiin että langattomasti mobiililaitteisiin kuten iPad, iPhone, läppärit ja tabletit. Näe ja tule nähdyksi uudella easyTRX2 B-luokan lähettävällä AIS-vastaanottimella ja vältät yhteentörmäyksen merellä.

 

 

easyTRX2-IS AIS-lähetin/vastaanotin antennisplitterillä

easyTRX2-ISSamat ominaisuudet kuin easyTRX2 lähetin/vastaanottimessa lisättynä antennijakajalla, jonka ansiosta samaa VHF-antennia voidaan käyttää VHF-radiolle sekä AIS-lähetin/vastaanottimelle

Voit käyttää suoraan aluksen omaa VHF-antennia!

 

easyTRX2-IS AIS-lähetin/vastaanotin antennisplitterillä ja langattomalla tiedonsiirrolla

easyTRX2-IS_WiFiSamat ominaisuudet kuin easyTRX2-IS lähetin/vastaanottimessa antennisplitterillä lisättynä langattomalla AIS-datan siirrolla myös mobiililaitteissiin

Langaton AIS-yhteys mobiililaitteisiin kuten iPad, iPhone, läppärit ja tabletit sekä voit käyttää suoraan aluksen omaa VHF-antennia!

 

easySPLIT OCB VHF-antennijakaja B-luokan AIS-lähetin/vastaanottimelle

Aktiivinen VHF-antennijakaja jonka avulla voidaan yhteen samaan VHF-antenniin kytkeä B-luokan AIS-lähetin/vastaanotin tai tavallinen AIS-vastaanotin sekä VHF-puhelin ja FM radio

easySPLIT OCB avulla käytät jo veneessä olevan VHF-puhelimen antennia myös AIS-lähetykseen/vastaanottoon minkä tahansa B-luokan AIS-laitteen kanssa. Tavalliseen antennijakajaan verrattuna tässä B-luokan OCB-versiossa ("Operates Class B") on kaksi lähetys/vastaanotto-liitäntää. Toinen VHF-puhelimelle ja toinen B-luokan AIS-lähetin/vastaanottimelle.

Toimintaperiaate:
easySPLIT OCB seuraa milloin VHF-radio tai B-luokan AIS-laite on lähettämässä ja tällöin salamannopeasti kytkee toisen laitteen irti antennista. Normaaleissa vastaanottotilanteissa molemmat laitteet käyttävät samaa antennia "kuunteluun".

Erittäin nopea irti kytkeminen on ensiarvoisen tärkeää koska B-luokan AIS-laite lähettää signaalin 2 W teholla hyvin lyhyissä ajanjaksoissa. Tämän takia käytetyn antennijakajan pitää pystyä kytkemään VHF-puhelin irti antennista jopa nopeammin kuin B-luokan AIS-laite lähettää viestin. easySPLIT OCB irtikytkee VHF-puhelimen alle yhdessä millisekunnissa!

Laitteessa ei käytetä pasiivisia suodattimia, kuten joissain muissa antennijakajissa, vaan erittäin korkealaatuisia elektronisia kytkinelementtejä.

Voit käyttää easySPLIT OCB:n kanssa mitä tahansa VHF-radiota, B-luokan AIS-lähetin/vastaanotinta, tavalllista AIS-vastaanotinta tai FM-radiota yhdellä ja samalla VHF-antennilla. Joskin paras suorituskyky saavutetaan easyn AIS-vastaanottimilla koska ne on suunniteltu toimimaan juuri keskenään.