velocitek logo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

practical sailor best choice award logo

 

 


SpeedPuck

Kompakti GPS-nopeuden, kompassin ja shiftinäytön yhdistelmä

Nathan Outteridge jibing on a moth

Pika-asennettavuutta tarkkuudella johon voit luottaa

Mikäli kisaat purjeveneellä tarkan nopeusmittarin hyöty on todennäköisesti jo melko selvää sinulle. Vaikka tiedätkin sen hyödyn, et ehkä silti ole asentanut nopeusmittaria, koska et ole viitsinytt porata reikiä runkoon ja vetää johtoja siipipyöräanturilta.

Tai ehkä sinulla on jo rungon läpianturi, mutta olet kyllästynyt anturin likaantumiseen ja että et ole koskaan aivan varma onko laite kalibroitu oikein.

Palkittu SpeedPuck on täysin itsenäinen ja voidaan asentaa muutamassa sekunnissa ilman työkaluja. Sen sijaan että se käyttäisi siipipyöräanturia, SpeedPuck laskee nopeutta mittaamalla Doppler-ilmiön avulla GPS-signaaleja tarjoten sinulle päivitetyn nopeuslukeman kahdesti sekunnissa. SpeedPuck instrumenttia ei koskaan tarvitse kalibroida ja se näyttää aina yhtenäistä tarkkuutta kaikilla nopeuksilla.

Simon Strauss on Melges 24

Katso mitä voi tuntea

Alle puoli solmun muutos veneen nopeudessa ei kuulosta paljolta. Se ei myöskään tunnu paljolta ja se on ongelma.

Ellei sinulla ole veneessäsi tarkkaa instrumenttia kuten SpeedPuck, luultavasti et huomaa mitään aluksi. Lopulta sen kyllä huomaat, vaikka olet vain 0.1 solmua alle optimin , olet menettämässä yli veneen pituuden kolmen minuutin välein. Ilman hyvää nopeusmittaria, todennäköisesti katselet toisten peräpeilejä enen kuin huomaat että jotain on vialla.

SpeedPuck instrumentilta saat uuden nopeustiedon joka puolen sekunnin välein. Mikäli ajat epäsuotuisassa virrassa tai miehistö alkaa laiskotella laidalla, SpeedPuck kertoo sen heti.

Alec Stewart manual destruction

Heti seilaamaan

Mitä teet, kun olet lukenut nämä sanat: "Lue tämä käyttöohje kokonaan ennen kuin käytät uutta ... "? Jos olet kuten useimmat purjehtijat, luultavasti lopetat lukeminen ja välittömästi piilotat ohjekirjan johonkin hämärään paikkaan, jossa se kärsii vesivahinkoja ja/tai ei koskaan enää löydy.

SpeedPuck instrumentin kanssa päätimme suunnitella tuotteen jota melkein kuka tahansa osaa alkaa käyttämään muutamassa minuutissa ilman lukemattaa mitään.

 

 

 

 

SpeedPuck isometric view

 

Helppolukuinen

SpeedPuc-instrumentin auringonvalossa luettavalla korkeakontrastisella LCD-näytöllä on 27 mm korkeat numerot jotka on optimoitu luettavuutta ajatellen. Tämä tarkoittaa sitä että alle 40 jalan veneissä voit asentaa SpeedPuck-instrumentin mastolle, ja lukea sitä helposti mistä tahansa avotilasta, vaikka sinulla ei ole täydellinen näkö.

 

 

 

 

 

 

SpeedPuck header lift indicator close up

Automaattinen shiftien näyttö

SpeedPuckin shiftien tarkkailu lukkiutuu automaattisesti  keskimääräiselle halssikulmalle ja osoittaa mahdolliset poikkeamat suunnassa helppolukuisalla pylväsdiagrammilla. Mikäli vaihdat halssia uudelleen kryssillä tai lenssillä, shiftien tarkkailu havaitsee tämän ja nollaa pylväskaavion uudelle halssille.

Kaikki tämä tapahtuu 100% automaattisesti. Sinun ei tarvitse painaa mitään painiketta, jotta tämä tapahtuisi. SpeedPuck jatkuvasti murskaa sinulle numeroita taustalla niin että aina kun satut vilkaista laitetta, näet kuinka paljon olet menossa ylös tai alas.

SpeedPuck case open

Vesitiivis

SpeedPuck on suunniteltu pitkän ajan luotettavuuteen suolaisessa meriympäristössä. Paristot tai akut ovat laitteen ruuvikiinnitteisen takakannenen alla täysin vesitiiviissä tilassa.

SpeedPuckin akkukotelo on eristetty muusta laitteen elektroniikasta kannen alla joten elektroniikka on tuplasuojassa omassa osastossaan vaikka vettä jostain syystä pääsisi akkuosastoon.

 


Näyttötilat

SpeedPuck speed mode

Nopeus: Näyttää nopeuden sekä tuulensuunnan muutokset kahden sekunnin päivitysvälillä. Voidaan kytkeä pois toiminnasta mikäli luokkasäännöt kieltävät.

 

 

 

 

 

 

 

SpeedPuck heading mode

Suunta: Näyttää suunnan ja kurssin pohjan suhteen sekä tuulensuunnan muutokset kahden sekunnin päivitysvälillä. Voidaan kytkeä pois toiminnasta mikäli luokkasäännöt kieltävät.

 

 

 

 

 

 

 

 

SpeedPuck max speed mode

 

Maksiminopeus: Näyttää nopeuden 10 sekunnin maksimikeskiarvon, hetkellisen maksiminopeuden. Voidaan konfiguroida vaihtamaan molempia näytölle.

 

 

 

 

 

Tekniset tiedot

Nopeustarkkuus: ±0.2 solmua
Suuntatarkkuus: 1°
Näytön päivitysväli: 2 Hz (kaksi kertaa sekunnissa)
Vesitiiveys: upotus 3 m (IPX8)
Näyttö: 27 mm korkeat numerot, 120 asteen katselukulma
Datatallennin: Lat, Long, aika, nopeus ja suunta tallennetaan joka toinen sekunti 20 tunnin ajan. Datan lataus voidaan tehdä Mac OS X ja Windows käyttöjärjestelmän tietokoneisiin
Virtalähde: 3 x AA-koon paristot tai akut, 20+ tunnin käyttöaika
Mitat: 115 mm halkaisija, 27 mm paksu
Paino paristoineen: 295 g
GPS siru: u-blox LEA-4A
Takuu: 2 vuotta (laitevaihto)

Toimitussisältö

Velocity SpeedPuck
Asennuspidike (yhteensopiva Velocitek mastotelineen tai minkä vain Tacktick/Raymarine Micro Compass telineen kanssa
USB-kaapeli
Tarra
Pikaohje (englanninkielinen)
Hihna
Asennusteline

Suositushinta 399.00