Videovaihtimet

 

IM-DCS-06 videovaihdin/-jakaja

6 sisään / 2 ulos

IM-DCS-Q4Mikäli veneessä on enemmän kameroita kuin kartaplotterissasi, monitorissasi tai televisiossasi, tarvitset videovaihtimen. Et toki kuitenkaan halua asentaa rumaa peltipurkkia josta lähtee sotku piuhoja ohjauspisteessäsi.

Ratkaisu tähän pulmaan on Iriksen piiloon asennettava videovaihdin jota hallitaan hyvännäköisellä erillisellä vesitiiviillä ja erittäin pienikokoisella näppäinpaneelilla.

IM-DCS-06 videovaihtimella kytketään maksimissann 6 kuvasignaalia ja siinä on 2 kuvalähtöä. Laitetta hallitaan mukaan kuuluvalla DCS-04 näppäinpaneelilla. Näppäimistöstä voidaan valita yksi kamera kerrallaan tai tai asettaa kuvasignaalit vaihtumaan ajastetusti ketjussa. Lisänäppäimistöjä on myös mahdollista liittää videovaihtimeen jolloin kuvasignaalia voidaan hallita esimerkiksi ylä- ja alaohjaamosta tai kajuutasta käsin.

Näppäinpaneeli vie vain 7cm² tilaa ja on UV-suojattu. Kytkinpaneelit on muotoiltu hienostuneesti venemarkkinoita ajatellen eikä vastaavia ole markkinoilla!

 

IM-DCS-Q4 videovaihdin/-jakaja

Usean kuvan samanaikainen esitys jaetulla ruudulla

IM-DCS-06Mikäli haluat katsoa useita kuvasignaaleita samanaikaisesti näytöltäsi, tarvitset Quad Switcher videojakajan. Siinä on sisäänmeno 4 kuvasignaalille ja 2 ulostuloa.

DCS-Q4 Quad Switcher voidaan asentaa näkymättömään paikkaan veneessä ja sitä hallitaan DCS-04Q näppäinpaneelilla, joka on vesitiivis, UV-suojattu ja vie tilaa vain 7cm². Järjestelmään voidaan lisätä useita näppäinopaneeleita ja näin ollen hallita useita kuvasignaaleita mistä vain veneessä.

DCS-Q4 pystyy näyttämään erillisiä kuvasignaaleita, kaikkia 4 kuvasignaalia jaetulla ruudulla yhtä aikaa tai kuva kavassa näkymänä. Kuva voidaan pysäyttää ruudulla ja lähettää esimerkiksi videotallentimelle. Kuvaa voidaan myös panoroida näytöllä käyttäen kyseistä näppäin paneelia.

Laite on ensisijaisesti suunniteltu käytettäväksi usean kameran järjestelmässä laiturointiin, mutta monipuolisten toimintojen ansiosta sitä voidaan käyttää myös esimerkiksi veneen valvontajärjestelmän tärkeänä osana.